Greta Thunberg face din nou grevă pe internet, după creșterea cazurilor de COVID-19 în Suedia

  • 30 Octombrie 19:33
Greta Thunberg face din nou grevă pe internet, după creșterea cazurilor de COVID-19 în Suedia

Activista Greta Thunberg, angajată în lupta împotriva schimbărilor climatice, a anunțat vineri că își va opri protestele pe care le organizează cu regularitate în fața Parlamentului Suediei, în urma creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în țara ei, și că își mută din nou campania în spațiul online, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Suedia a raportat 2.820 noi cazuri de COVID-19 la 28 octombrie - cel mai mare număr de cazuri înregistrat într-o singură zi de la declanșarea pandemiei.

"Deoarece situația se agravează, pentru mine a venit timpul să mă întorc la #ClimateStrikeOnline", a scris Greta Thunberg pe contul ei de Twitter, urmărit de 4 milioane de admiratori.

Greta Thunberg a decis să renunțe la cursurile școlare în zilele de vineri începând din august 2018 și să protesteze în fața Parlamentului din Stockholm pentru a cere Guvernului Suediei să acționeze cu fermitate în privința schimbărilor climatice.

Inițiativa ei, care a început sub forma unui protest individual, s-a transformat foarte repede într-un veritabil fenomen global, în principal datorită atenției pe care tânăra activistă suedeză a dobândit-o pe rețelele de socializare.

Greta i-a îndemnat pe ceilalți activiști să își mute protestele pe internet în luna martie, după declanșarea pandemiei de COVID-19, dar a revenit apoi la locul ei obișnuit din fața Parlamentului suedez în septembrie.

Creșterea bruscă a cazurilor de COVID-19 raportate pe 28 octombrie în Suedia a marcat cel de-al treilea record ca număr de infectări raportate în doar câteva zile în această țară. Totuși, Agenția suedeză pentru Sănătate a informat că vârful epidemiei din primăvară a fost probabil mult mai mare, dar a rămas neînregistrat din cauza numărului insuficient de teste efectuate în acea perioadă.

"Rămâneți în siguranță, aveți grijă unii de ceilalți și #aplatizațicurba!", a adăugat Greta Thunberg pe Twitter.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
2
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:3,6 m/s
Fri
5
Sat
5
Sun
1
Mon
-1
Tue
3

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău