Grecia | Violențe între grupuri rivale de refugiați din insula Samos

  • 15 Octombrie 2019 14:23
Grecia | Violențe între grupuri rivale de refugiați din insula Samos

În Grecia 11 persoane au fost rănite în ciocniri care au avut loc între grupuri rivale de refugiați din insula Samos.

Situația în regiune rămâne în continuare tensionată. Incidente violente între refugiați sirieni și afgani s-au produs aseară în Insula Samos care găzduiește circa 7000 de imigranți și refugiați în taberele de primire.

Potrivit forțelor de ordine, incidentele au izbucnit atunci când afgani și sirieni s-au luat la bătaie în centrul orașului. 11 persoane au fost rănite, trei dintre care sunt spitalizate în stare gravă. Altercațiile s-au transferat ulterior în tabăra de refugiați și s-au transformat în proteste violente din partea imigranților.

Au intervenit forțele de ordine, dar și pompierii deoarece în jurul orei 22:00 a izbucnit un incendiu care a ars mai multe corturi și containere, fără ca pompierii să le poată salva, deoarece buteriile de gaz explodau una după alta.

Nu se exclude ca incendiul să fi fost provocat chiar de migranți pentru a face presiuni pentru accelerarea procedurilor de azil sau transferul lor în alte locații din teritoriu.

Situația s-a calmat în timpul nopții și cu greu este ținută sub control. Autoritățile locale, ca urmare a situației incendiare care domină încă în insulă, au dispus închiderea grădinițelor și școlilor din insulă.

La Atena se află și comisarul pentru migrație,Dimitris Avramapoulos, care este informat la această oră de administrația elenă despre situația creată în insulele suprapopulate de imigranți dn Marea Egee de Nord.

Reamintim că nu este prima oară când tabăra din insula Samos este scena unor incidente violente, la fel ca și alte tabere din insulele din Marea Egee.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău