Grecia | Violențe între grupuri rivale de refugiaţi din insula Samos

  • 15 Octombrie 14:23
Grecia | Violențe între grupuri rivale de refugiaţi din insula Samos

În Grecia 11 persoane au fost rănite în ciocniri care au avut loc între grupuri rivale de refugiaţi din insula Samos.

Situaţia în regiune rămâne în continuare tensionată. Incidente violente între refugiaţi sirieni şi afgani s-au produs aseară în Insula Samos care găzduieşte circa 7000 de imigranţi şi refugiaţi în taberele de primire.

Potrivit forţelor de ordine, incidentele au izbucnit atunci când afgani şi sirieni s-au luat la bătaie în centrul oraşului. 11 persoane au fost rănite, trei dintre care sunt spitalizate în stare gravă. Altercaţiile s-au transferat ulterior în tabăra de refugiaţi şi s-au transformat în proteste violente din partea imigranţilor.

Au intervenit forţele de ordine, dar şi pompierii deoarece în jurul orei 22:00 a izbucnit un incendiu care a ars mai multe corturi şi containere, fără ca pompierii să le poată salva, deoarece buteriile de gaz explodau una după alta.

Nu se exclude ca incendiul să fi fost provocat chiar de migranţi pentru a face presiuni pentru accelerarea procedurilor de azil sau transferul lor în alte locaţii din teritoriu.

Situaţia s-a calmat în timpul nopţii şi cu greu este ţinută sub control. Autorităţile locale, ca urmare a situaţiei incendiare care domină încă în insulă, au dispus închiderea grădiniţelor şi şcolilor din insulă.

La Atena se află şi comisarul pentru migraţie,Dimitris Avramapoulos, care este informat la această oră de administraţia elenă despre situaţia creată în insulele suprapopulate de imigranţi dn Marea Egee de Nord.

Reamintim că nu este prima oară când tabăra din insula Samos este scena unor incidente violente, la fel ca şi alte tabere din insulele din Marea Egee.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
0 °C
cer fragmentat
Umiditate:60 %
Vint:3,6 m/s
Sun
4 °C
Mon
5 °C
Tue
6 °C
Wed
4 °C
Thu
1 °C

Curs oficial BNM 07 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3855 -0.0000
USD 17.4778 -0.0000
RON 4.0577 -0.0000
UAH 0.7329 -0.0000
RUB 0.2737 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău