Grecia și-a îmbunătățit considerabil prognoza de creștere economică de anul acesta

  • 12 Septembrie 2021 12:59
Grecia și-a îmbunătățit considerabil prognoza de creștere economică de anul acesta

Grecia își va revizui în sus prognozele de creștere pentru acest an, la 5,9% în loc de 3,6%, după un al doilea trimestru mai bun decât se aștepta, a afirmat sâmbătă premierul elen, Kyriakos Mitsotakis, notează AFP și Agerpres.

„Sunt în măsură să anunț un obiectiv de creștere revizuit de 5,9%", a declarat Kyriakos Mitsotakis, într-un discurs la Târgul Internațional de la Salonic.
 
În al doilea trimestru, în pofida măsurilor de lockdown parțial, economia greacă a înregistrat o creștere de 3,4% în raport cu primul trimestru și de 16,2% pe un an, o performanță peste așteptări, potrivit statisticilor publicate la începutul săptămânii.
 
La jumătatea mandatului de patru ani, premierul Mitsotakis încearcă să răspundă la impopularitatea crescândă după criticile referitoare la gestionarea incendiilor devastatoare din august și a pandemiei de COVID-19.
 
Cu începere de luni, noi restricții urmează să fie impuse în transportul în comun (avioane, trenuri și vapoare) persoanelor nevaccinate care nu vor mai avea acces la teste de depistare gratuite.
 
Peste jumătate din cei 11 milioane de locuitori ai Greciei sunt complet vaccinați, reamintește AFP.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău