Grecia | Șeful protecției civile demisionează, după ce guvernul i-a destituit pe șefii poliției și pompierilor

  • 06 August 2018 15:28
Grecia | Șeful protecției civile demisionează, după ce guvernul i-a destituit pe șefii poliției și pompierilor

Șeful protecției civile din Grecia a demisionat luni, a doua zi după ce guvernul i-a schimbat din funcție pe șefii poliției și pompierilor, în urma valului de indignare din rândul opiniei publice în legătură cu reacția autorităților la incendiul de vegetație soldat cu cel puțin 90 de morți, la 23 iulie, informează Reuters și ANA.

Yannis Kapakis, în vârstă de 60 de ani, secretar general al departamentului pentru protecția civilă din Grecia, și-a prezentat demisia ministrului de interne Panos Skourletis, a precizat un oficial din minister.

Înainte de a conduce protecția civilă, Kapakis a fost general de brigadă în serviciul de pompieri, până în 2013.

Secretariatul general pentru protecția civilă din Grecia are misiunea de a elabora evaluări de risc și planuri de prevenție și răspuns legate de dezastre naturale și situații de urgență, precum și de a coordona operațiuni de reabilitare și de a informa publicul în legătură cu astfel de situații.

Duminică, guvernul elen, aflat sub tirul criticilor pentru modul în care a gestionat incendiul de la est de Atena, soldat cu 90 de morți, după un nou bilanț, a anunțat că i-a înlocuit din funcție pe șefii poliției și pompierilor. Decizia anunțată duminică a intervenit la două zile după părăsirea funcției de către ministrul adjunct pentru ordine publică și protecția cetățenilor, Nikos Toskas, acuzat de opoziție și mass-media pentru "managementul defectuos" în timpul incendiului din 23 iulie, cel mai grav de până acum. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău