Grecia: Pompierii controlează incendiile de vegetație de lângă situl antic Olympia

  • 30 Iulie 2023 14:19
Grecia: Pompierii controlează incendiile de vegetație de lângă situl antic Olympia

Pompierii eleni au reușit să controleze incendiile de vegetație care s-au declanșat lângă situl antic Olympia din Peninsula Peloponez, a raportat duminică Biroul central al pompierilor din Grecia, informează DPA, citat de Agerpres.

Agenția de Apărare Civilă și Serviciul de pompieri din Grecia au emis totuși un avertisment simultan prin care au informat populația că un cod portocaliu de incendii - al doilea nivel ca intensitate - este încă în vigoare în multe regiuni din cauza condițiilor meteorologice actuale, marcate de secetă și căldură.

Autoritățile din Olympia, un important centru religios în care erau organizate Jocurile Olimpice în Antichitate din patru în patru ani, au activat sâmbătă un sistem de stingere a incendiilor prin pulverizare de apă în perimetrul sitului.

Radioul public din Grecia a raportat că pompierii au putut să stingă flăcările apărute la o distanță de câteva sute de metri de Olympia înainte ca acestea să ajungă în celebrul sit antic. În 2007, un incendiu a distrus mulți copaci din apropiere de Olympia.

Primarii locali au acuzat speculanții din domeniul tranzacțiilor cu proprietăți că au provocat incendii intenționate. "Ei vor să distrugă copacii și tufișurile pentru a planta viță-de-vie și măslini", a declarat unul dintre edili.

Radioul public elen a raportat duminică și că Poliția a reținut un piroman prezumtiv lângă Olympia.

Biroul de meteorologie din Grecia a prognozat temperaturi normale pentru această perioadă a anului, situate în jurul valorii de 36 de grade Celsius, pentru zilele următoare. Mercurul a urcat în termometre până la valori care au depășit cu mult pragul de 40 de grade Celsius în timpul valului recent de caniculă, care a durat aproape două săptămâni și care s-a încheiat joi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău