Grecia închide restaurantele, barurile, cinematografele și muzeele din zonele cele mai populate

  • 03 Noiembrie 2020 19:05
Grecia închide restaurantele, barurile, cinematografele și muzeele din zonele cele mai populate

Grecia a extins o interdicție de circulație pe perioada nopții și a închis restaurantele, barurile, cinematografele și muzeele din cele mai populate zone ale țării timp de o lună începând de marți, în încercarea de a ține sub control reapariția cazurilor de COVID-19, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Țara, care s-a descurcat mai bine decât multe alte state europene la izbucnirea pandemiei, în principal din cauza unui lockdown timpuriu la nivel național, a raportat mai puține contaminări decât majoritatea țărilor europene.

Cu toate acestea, Grecia a înregistrat o creștere treptată a infecțiilor de la începutul lunii octombrie și a început să reimpună restricții.

Unii greci sunt însă de părere că noile restricții vor afecta activitatea economică într-o țară care a ieșit recent dintr-o criză a datoriilor de un deceniu. "Vorbim despre o catastrofă. Multe dintre afacerile care se vor închide nu se vor mai redeschide. Vorbim despre oameni care vor ajunge șomeri, despre pierderi imense în venituri și în PIB-ul", a declarat Antonis Kalamaras, un angajat al unei taverne, pentru Reuters.

Grecia a înregistrat luni 1.152 de cazuri noi de COVID-19, ceea ce urcă la 42.080 numărul total al infectărilor, din luna februarie. În total, 642 de persoane și-au pierdut viața din cauza bolii.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, a îndemnat oamenii să respecte cele mai recente restricții și să evite un lockdown la nivel național."Dacă implementăm măsurile, vom putea fi mai optimiști în decembrie", a declarat Petsas pentru Skai TV.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău