Grecia: Cei opt membri ai echipajului avionului cargo prăbușit în nordul țării au decedat

  • 17 Iulie 2022 10:22
Grecia: Cei opt membri ai echipajului avionului cargo prăbușit în nordul țării au decedat

Toți cei opt membri ai echipajului avionului cargo care s-a prăbușit sâmbătă seară lângă localitatea Paleochori Kavalas, din nordul Greciei, au decedat, a relatat duminică postul public de televiziune grec ERT, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Epava avionului, un Antonov An-12, urma să fie examinată de o dronă, serviciile de urgență neputându-se apropia de locul impactului din cauza încărcăturii periculoase transportate de avion.

Experți ai Comisiei pentru energie atomică din Grecia vor utiliza drona pentru a se putea apropia de epava avionului, ținând cont de toxicitatea încărcăturii sale nespecificate.

Potrivit postului de televiziune ERT, avionul era exploatat de o companie aeriană ucraineană.

Locuitorii de pe o rază de 2 kilometri în jurul locului prăbușirii au fost sfătuiți de Protecția Civilă elenă să țină ferestrele închise și să nu pornească aparatele de aer condiționat.

Media de stat din Grecia au relatat că la bordul avionului se aflau 12 tone de ''material toxic''.

Avionul decolase din orașul sârbesc Nis și se îndrepta spre capitala iordaniană Amman. Pilotul a raportat probleme la motor și a cerut autorizarea aterizării de urgență pe aeroportul din Kavala, însă aparatul de zbor nu a reușit să facă această manevră și s-a prăbușit la aproximativ 40 de kilometri de aeroport.

În cădere avionul a distrus mai mulți stâlpi de electricitate, satele din zonă rămânând temporar fără energie electrică.

Ruta de zbor detaliată pe Flightradar24 a arătat că avionul, operat de compania Meridian, ajunsese în zona peninsulei Halkidiki înainte de a se întoarce și a se îndrepta spre Kavala. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău