Grecia: Caz de spionaj descoperit de serviciile de informații. O femeie de 30 de ani folosea o acoperire „greu de reperat”

  • 17 Martie 2023 09:10
Grecia: Caz de spionaj descoperit de serviciile de informații. O femeie de 30 de ani folosea o acoperire „greu de reperat”

Serviciile grecești de informații au dezvăluit într-un comunicat joi că au reperat o femeie cunoscută sub numele de "Maria T" care lucra pentru servicii de informații străine pe teritoriul Greciei, notează AFP.

Potrivit comunicatului, preluat de agenția de presă elenă ANA, "Maria T., care pretindea că este greacă și lucra ca fotograf în timp ce deținea un magazin de artizanat și tricotaje la Atena, a obținut cetățenia elenă în 2018", scrie Hotnews.

Pretinzând că s-a născut din părinți greci, ea a reușit să obțină cu ușurință naționalitatea greacă, dreptul sângelui primând în Grecia.

În realitate, serviciile grecești de informații au explicat că era o "acoperire" și că se numea "Irina A. S." și a lucrat pentru servicii de informații străine. Naționalitatea spioanei, însă, nu a fost dezvăluită de serviciile elene de informații.

Potrivit poliției elene, această tânără în vârstă de aproximativ treizeci de ani făcea parte din "categoria agenților ilegali" (sau clandestini), neavând oficial nicio legătură cu guvernul țării sale de origine și folosind o "acoperire" greu de reperat. Acești agenți, conform serviciilor grecești, folosesc adesea "documente ale unor persoane decedate", ceea ce a fost și cazul și cu așa-zisa Maria T.

"Este clar că activitatea Mariei T. nu s-a limitat la teritoriul grecesc. În calitate de cetățean al Uniunii Europene, a putut să călătorească și să lucreze în multe țări europene", mai precizează comunicatul al serviciilor grecești de informații care, prin urmare, sunt mulțumite că au dat peste spioana care nu se mai află pe teritoriul Greciei.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău