Grecia a finalizat privatizarea a 14 aeroporturi regionale

  • 18 August 2015 15:28
Grecia a finalizat privatizarea a 14 aeroporturi regionale

Privatizarea a 14 aeroporturi regionale din Grecia a fost finalizată în mod oficial, după ce Guvernul de la Atena a aprobat săptămâna trecută tranzacția iar decizia a fost publicată marți în monitorul oficial, transmite Mediafax.ro.

Vânzarea celor 14 aeroporturi regionale către consorțiul german Fraport-Slentel pentru suma de 1,23 miliarde de euro, care a fost aprobată deja de precedentul Guvern grec, a fost înghețată însă după victoria lui Alexis Tsipras la alegerile din luna ianuarie. Inițial, Guvernul lui Tsipras dorea să modifice unele condiții din acordul de privatizare însă pe baza contractului publicat în mod oficial nu a fost introdusă niciun fel de modificare față de contractul inițial. Aceasta este prima operațiune de privatizare finalizată de Guvernul Tsipras.

Cele 14 aeroporturi regionale sunt cele din Thessaloniki, Kerkyra, Chania, Kefalonia, Zakynthos, Aktio, Kavala, Rhodes, Kos, Samos, Mytilene, Myconos, Santorini și Skiathos.

Conform memorandumului semnat de autoritățile de la Atena cu creditorii internaționali, Grecia va trebui să privatizeze rapid porturile, aeroporturile regionale și operatorul rețelei energetice a țării – ADMIE.Conform memorandumului de 29 de pagini, câștigurile din privatizare, excluzând acțiunile băncilor, sunt estimate la 6,4 miliarde de euro în perioada 2015 – 2017.

Miniștrii de Finanțe din zona euro (Eurogrup) ar urma să se întâlnească vineri pentru a aproba cel de-al treilea program de asistență financiară acordat Greciei, în valoare de 85 de miliarde de euro (93,79 miliarde de dolari).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău