Grație unui Memorandum de înțelegere cu AO „Solidarités International”, peste 5000 de copii cu dizabilități severe vor beneficia de truse de igienă

  • 06 Mai 2023 12:00
Grație unui Memorandum de înțelegere cu AO „Solidarités International”, peste 5000 de copii cu dizabilități severe vor beneficia de truse de igienă

Peste 5000 de copii cu dizabilități vor primi truse cu produse de igienă. Bunurile vor fi oferite de Asociația Obștească „Solidarités International”. Un Memorandum în acest sens a fost semnat astăzi de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu și coordonatorul Asociației, Serge Gruel, transmite MInisterul Muncii și Protecției Sociale.

Memorandumul va fi implementat timp de un an și prevede acordarea asistenței umanitare persoanelor social vulnerabile din Republica Moldova. Prima acțiune din cadrul acestuia este orientată spre suportul copiilor cu dizabilități severe. Astfel, peste 5000 de truse cu produse de igienă personală, detergenți, dezinfectanți și alte produse de uz casnic, în valoare totală de 178 de mii de euro, vor fi acordate familiilor care au în componență copii cu dizabilități severe, transmite MOLDPRES.

Trusele de igienă vor fi repartizate prin intermediul structurilor teritoriale de asistență socială, iar beneficiari vor fi copiii cu dizabilități severe, cu vârsta până la 18 ani, din toate raioanele țării. Potrivit datelor Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), la etapa actuală s-au înregistrat deja peste 5000 de copii din categoria menționată.

Ajutorul umanitar va fi acordat cu scopul de a ajuta familiile vulnerabile să facă față prețurilor mari, cauzate de inflația înaltă și de creșterea tarifelor la energie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău