Granturi pentru agricultorii care aplică tehnici de management durabil al terenurilor

  • 30 Martie 2018 15:09
Granturi pentru agricultorii care aplică tehnici de management durabil al terenurilor

Producătorii agricoli, cu excepția celor din Chișinău și Bălți, care aplică practici și tehnologii de management durabil al terenurilor, cu menținerea sănătății și productivității solului, sunt invitați să aplice la un program de granturi susținut de către Banca Mondială. Depunerea dosarelor va avea loc în perioada 2 aprilie – 31 mai, transmite IPN.

Agenția de Intervenții și plăți în Agricultură informează că este vorba de cel de-al șaptelea apel al programului de granturi post-investiționale, în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P), implementat în  comun cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Grantul post-investițional va rambursa 50% din valoarea investiției eligibile, cu un plafon de 20 de mii de dolari per producător. Își vor putea rambursa investiția fermierii care, începând cu 1 noiembrie 2017, au procurat utilaje și mașini agricole noi d tip No-till și Strip-till, anul producerii cărora începe cu 2016.

Pot depune dosare și producătorii care au aplicat, după data de 1 noiembrie 2017, practici de management durabil al terenurilor, precum: crearea fâșiilor vegetative de filtrare, cultivarea pe contur, aplicarea măsurilor de combatere a bolilor și dăunătorilor, a măsurilor agro-forestiere, de ameliorare a solului, hidrotehnice, aplicarea sistemelor de captare a apei de ploaie etc.

Dosarele de aplicare pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău