Grădinițele vor rămâne închise pe o perioadă nedeterminată

  • 29 Mai 2020 11:50
Grădinițele vor rămâne închise pe o perioadă nedeterminată

Grădinițele vor rămâne închise pe o perioadă nedeterminată. Directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună susține că în prezent, redeschiderea acestor instituții este prematură din cauza epidemiei. Acest lucru se va întâmpla atunci când trendul contaminărilor va fi în scădere.

Eu vreau ca părinții să înțeleagă un lucru. Dacă vom relua activitatea unei grădinițe și acolo vom introduce caz de infecție, asta nu o să o ierte nimeni, în primul rând, părinții, care, astăzi, insistă să redeschidem grădinițele. Lucrurile se vor întâmpla cu certitudine. Ca și părinte trebuie să-mi asum responsabilitatea că ducându-mi copilul în grădiniță pe fundalul creșterii numărului de cazuri , eu risc ca copilul meu să infecteze.

Amintim că asociația “Părinți Solidari” a lansat o petiție în adresa autorităților prin care solicită redeschiderea grădinițelor, deoarece o bună parte din părinți, care au revenit la muncă, nu au cu cine să-și lase copiii preșcolari.

Autorii petiției solicită și îndemnizației sau suport financiar în mărime de cel puțin 50 la sută din salariu pentru părinții cu copii de vârstă preșcolară, pe toată perioada nefuncționării grădinițelor.

Totodată, aceștia solicită un suport financiar echivalent cu coșul minim de consum pentru părinții cu copii preșcolari, care și-au pierdut locul de muncă, pentru toată perioada de declarare a stării de urgență, cât și post stare de urgență, până la deschiderea instituțiilor preșcolare.

La o zi de la lansarea petiției, aceasta a fost semnat, deja, de peste 1500 de părinți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău