Goran Bregovic, interzis în Ucraina

  • 02 Aprilie 2015 18:46
Goran Bregovic, interzis în Ucraina

MAE al Ucrainei va interzice accesul pe teritoriul țării cântărețului și compozitorului sârb Goran Bregovic, din cauza vizitei pe care acesta a efectuat-o în Crimeea, transmite RADOR.

"Propunem forțelor de interne să acorde o atenție deosebită acestui caz și să întreprindă măsurile ce se impun. Legea prevede arestarea pentru 15 zile, amendă ți interdicția de acces în Ucraina", a anunțat purtătorul de cuvânt al MAE, Evheni Perebeinis

Potrivit MAE al Ucrainei, artistul nu a ajuns în Crimeea pe la punctele de trecere a frontierei controlate de partea ucraineană, însă cu toate acestea, se consideră că el a încălcat legislația Ucrainei.

Organizatorul concertului susținut de Bregovic la Kiev, care este programat pe data de 16 mai, a anunțat recent că va fi anulat din cauza "intrării ilegale a muzicianului pe teritoriul Crimeii".

Goran Bregovic și trupa sa Bijelo Dugme este cunoscut atât în Europa de Vest, cât și în întreaga lume ca muzician și autor al muzicii filmelor lui Emir Kusturica. Compozițiile sale "In The Death Car", "Kalașnikov", "Bubamara", "Mesecina", "Gas, gas!" au devenit populare în întreaga lume. Muzicianul se consideră iugoslav pentru că tatăl său este croat, mama - sârboaică, iar soția, musulmancă bosniacă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău