Google va retrograda site-urile de propagandă rusești în listele cu rezultate la căutări

  • 26 Noiembrie 2017 15:39
Google va retrograda site-urile de propagandă rusești în listele cu rezultate la căutări

Google duce lupta cu fenomenul Fake News la un nou nivel, anunțând prin vocea CEO-ului Eric Schmidt că va contracara influența site-urilor de știri controlate de Rusia depreciind importanța acestora în listele cu rezultate la căutări.

Măsura vine după ce Facebook a dezvăluit în luna octombrie cum rețeaua de socializare a fost transformată în platformă de propagandă prin plasarea a mai mult de 3000 mesaje cu tentă politică, vizibile în 30 de țări ca și bannere publicitare.

Potrivit CEO-ului Alphabet, sursa problemelor este în mare parte atribuită activități agențiilor de știri Sputnik și Russia Today, împotriva cărora gigantul american se angajează să implementeze noi sisteme de protecție care stopeze campaniile de dezinformare.

Centrate pe amplificarea unui mesaj comun, articolele de tip Fake News ar trebui să poată fi detectate și retrogradate sau blocate în mod automat, folosind algoritmii Google deja folosiți pentru a determina importanța la afișare a conținutului publicat online.

Eric Schmidt dă însă asigurări că nu va îngrădi libertatea de exprimare blocând pur si simplu site-urile de știri considerate suspecte, preferând metoda mai puțin categorică a sistemului de rank-are a rezultatelor, ajustat pentru a ține cont și de „calitatea” materialelor distribuite online.

Sursa: Go4it

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău