Google va investi până la două miliarde de dolari în Polonia

  • 24 Iunie 2020 15:04
Google va investi până la două miliarde de dolari în Polonia

Google va investi până la două miliarde de dolari în centrul său de date din Polonia, în special pe segmentul serviciilor de tip cloud, a anunțat miercuri publicația poloneză Puls Biznesu, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Anunțul vine după ce, în luna mai, grupul american Microsoft anunța că va investi un miliard de dolari într-un centru de date din Polonia, în contextul în care cea mai mare economie din Europa Centrală și de Est vrea să devină un centru regional pentru tehnologie.

"Centrul Google de servicii de cloud din Varșovia reprezintă cea mai mare investiție în infrastructura de acest tip din Polonia. Suntem pregătiți să fim operaționali la începutul anului viitor", a declarat, pentru Puls Biznesu, Magdalena Dziewguc, director în cadrul Google pentru Polonia și Europa Centrală și de Est.

Jadwiga Emilewicz, vicepremierul Poloniei, a estimat că Google ar putea investi între 1,5 și două miliarde de dolari în proiect.

Gigantul american al internetului are centre de date și în alte state europene, precum Finlanda, Olanda, Irlanda și Belgia.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău