Google va interzice utilizatorilor care neagă schimbările climatice posibilitatea de a-și monetiza conținutul

  • 08 Octombrie 2021 17:25
Google va interzice utilizatorilor care neagă schimbările climatice posibilitatea de a-și monetiza conținutul

Gigantul online Google va interzice utilizatorilor care neagă schimbările climatice posibilitatea de a-și monetiza conținutul pe platformele sale, informează agenția DPA vineri, potrivit Agerpres.

O nouă politică pentru agenții de publicitate, editorii și creatorii YouTube interzice reclamele pentru conținut care "contrazice consensul științific bine stabilit asupra existenței și cauzelor schimbărilor climatice" și monetizarea acestuia, a anunțat compania într-un comunicat emis joi.

"Aceasta include conținutul care face referire la schimbările climatice drept o farsă sau o înșelătorie, care neagă faptul că tendințele pe termen lung arată încălzirea climei la nivel global și care neagă faptul că emisiile de gaze cu efect de seră sau activitatea umană contribuie la schimbările climatice", a precizat Google.

"Agenții de publicitate pur și simplu nu vor ca anunțurile lor să apară lângă acest conținut. Iar editorii și creatorii nu doresc ca reclame care promovează aceste afirmații să apară pe paginile sau în videoclipurile lor", a adăugat compania.

Google va examina contextul, făcând distincția între conținutul care susține o afirmație falsă ca fiind adevărată și conținutul care raportează sau discută acea afirmație.

"Vom continua, totodată, să permitem reclame și monetizarea pe alte subiecte legate de climă, inclusiv dezbateri publice privind politica climatică, impactul diferit al schimbărilor climatice, noi cercetări și multe altele", a indicat compania.

Google va începe aplicarea acestei politici din luna noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău