Google, acuzat de colectarea ilegală a datelor minorilor de pe YouTube

  • 10 Aprilie 2018 10:16
Google, acuzat de colectarea ilegală a datelor minorilor de pe YouTube

Douăzeci și trei de grupuri care militează pentru drepturile copilului și ale consumatorului acuză gigantul american Google de colectarea ilegală a datelor unor utilizatori minori ai platformei Youtube, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Grupurile, printre care se numără și Campaign for a Commercial-Free Childhood (Campanie pentru o Copilărie fără Reclame-CCFC), Centrul pentru Democrație Digitală și alte 21 de grupurui, acuză compania Google că, deși susține că platforma Youtube este dedicată doar utilizatorilor care au vârsta de peste 13 ani, permite copiilor să o utilizeze.

„Google are un profit imens prin distribuirea reclamelor copiilor și trebuie să se conformeze legii. Este momentul ca Google să fie tras la răspundere de Comisia Federală pentru Comerț pentru colectarea ilegală a datelor", a adăugat acesta.

Grupurile susțin că YouTube, care este o platformă populară pentru copiii din Statele Unite, este folosită de aproape 80% din minorii cu vârste între 6 și 12 ani.

Grupurile au mai acuzat gigantul american că ar colecta datele utilizatorilor cu vârsta de sub 13 ani, precum locația acestora și numerele de telefon. În acest context, coaliția de grupuri a cerut Comisiei Federale pentru Comerț a Statelor Unite să ancheteze și să sancționeze compania Google.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău