Girgore Cobzac, după ce a fost exclus din PAS: Sunt nedumerit. După mine vor pleca nu puțini oameni

  • 01 Februarie 2020 08:09
Girgore Cobzac, după ce a fost exclus din PAS: Sunt nedumerit. După mine vor pleca nu puțini oameni

După anunțul făcut de Partidul Acțiune și Solidaritate că îl exclude din formațiune pe Grigore Cobzac, fostul deputat se arată nedumerit de decizie și spune că nu înțelege de ce s-a întâmplat acest lucru. Totodată, Cobzac susține că după el vor pleca din partid mai mulți oameni, inclusiv echipa cu care a lucrat în campaniile electorale precedente, transmite IPN.

„Am fost exclus eu și Marcel Petrușan, candidatul PAS la alegerile locale din oraș (n.r. orașul Hâncești), care a înregistrat în turul doi un rezultat de 47%. Tânăr, prima dată a participat în alegeri și el acum este exclus ca și mine din partid”, a declarat Grigore Cobzac în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Potrivit lui, cel mai probabil pentru demisia sa sunt invocate motive de nerespectarea disciplinei de partid, pornind de la faptul că a fost înaintat drept candidat independent la următoarele alegeri parlamentare noi din Hâncești de către organizația locală a PAS. „Însă motivul este unul mult mai serios și cu atât mai serios este cu cât cei din PAS nu-l conștientizează. Și, apropo, ei nu sunt sinceri atunci când comunică cu societatea și cu presa. Se invocă permanent refuzul meu de a candida exprimat de mine anterior, pornind de la un conflict intern în partid. Da, este adevărat, dar jumătate din adevăr nu se numește adevăr!, a spus el..

Politicianul recunoaște că în organizația de partid  de la Hâncești există un conflict. Potrivit lui, totul a început atunci când echipa PAS din teritoriu a propus ca pe lista cu candidați la alegeri să fie incluși pretendenții doar după ce au fost aleși prin vot secret, însă aceste solicitări au fost respinse de conducerea de vârf a formațiunii.

Totodată, Grigore Cobzac spune că împotriva lui a fost pornită o campanie de denigrare și îi sunt aduse acuzații foarte grave de lipsă de integritate, de lașitate. „Imaginați-vă că pe acest fundal noi discutăm despre parlamentare și despre candidatura în circumscripția 38. Era posibil ca atunci când îmi sunt aduse grave acuze, eu să vin să-mi propun candidatura. Eu am așteptat ca aceasta să o facă Maia Sandu. Aceasta ar fi însemnat, indirect, că ea dezminte toate acuzele care mi se incriminează”, a menționat Grigore Cobzac.

Candidata PAS la alegerile din Hâncești este fosta ministră a justiției în Guvernul Sandu, Olesea Stamate. Grigore Cobzac este înscris în calitate de candidat independent.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău