Gimnaziile și liceele cu predare în limba română ce închiriază clădiri în regiunea transnistreană sunt pregătite pentru începerea noului an de studii

  • 31 August 2022 08:39
Gimnaziile și liceele cu predare în limba română ce închiriază clădiri în regiunea transnistreană sunt pregătite pentru începerea noului an de studii

Gimnaziile și liceele cu predare în limba română ce închiriază clădiri în regiunea transnistreană sunt pregătite pentru începerea noului an de studii, informează Biroul politici de reintegrare, în urma inspecțiilor efectuate acolo.

Potrivit sursei citate, în perioada 29-30 august, în cele 5 din 8 instituții de învățământ cu predare în limba română ce au încheiate contracte de locațiune a unor clădiri din regiunea transnistreană, au fost desfășurate inspecții de către reprezentanții Ministerului Educației, Agenției pentru Supraveghere Tehnică, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Biroului politici de reintegrare.

Este vorba de Gimnaziul Roghi, Gimnaziul Corjova din raionul Dubăsari și la Liceul Teoretic ,,Evrica” din or. Rîbnița, Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” din or. Tiraspol și la Liceul Teoretic ,,Alexandru cel Bun” din or. Bender.

Amintim că în regiunea separatistă transnistreană funcționează opt școli cu predare în limba română, conform programei Ministerului Educației Republicii Moldova. De-a lungul anilor, aceste școli au întâmpinat mai multe dificultăți, fiind hărțuite de regimul de la Tiraspol, unele au rămas fără sediu, fiind nevoite să închirieze spații, iar elevii de la Grigoriopol care vor să studieze în limba română sunt nevoiți să facă naveta zilnic, până la Doroțcaia.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău