Gigantul auto de 50 de miliarde de dolari creat prin fuziunea Peugeot-Citroen și Fiat Chrysler se va numi Stellantis

  • 20 Iulie 2020 08:33
Gigantul auto de 50 de miliarde de dolari creat prin fuziunea Peugeot-Citroen și Fiat Chrysler se va numi Stellantis

Noul constructor de autovehicule creat prin fuziunea grupurilor PSA (Peugeot-Citroen) și FCA (Fiat Chrysler) va purta numele Stellantis, informează Motor1.com.

Numele Stellantis este inspirat de cuvântul latin "stello", care înseamnă "luminat de stele". Cele două companii auto, care au creat al patrulea mare constructor de mașini la nivel mondial, au anunțat că numele a fost ales în urma unui proces comun de decizie. Totodată, firma franceză de relații publice Publicis Groupe a fost consultată. Următorul pas este crearea unui logo.

Deși Stellantis va fi numele companiei create prin fuziunea celor doi giganți, acest nume nu va apărea pe grila vreunui model, fiind numele noului constructor la nivel corporativ.

Peugeot-Citroen și Fiat Chrysler au finalizat în decembrie 2019 planurile de fuziune și estimează că procesul va fi încheiat în prinul trimestru al anului 2021. CEO-ul Peugeot Citroen, Carlos Tavares, a fost desemnat CEO-ul Stellantis pe o perioadă de 5 ani.

Stellantis va fi al patrulea mare constructor auto la nivel mondial, cu livrări de 8,7 milioane de autovehicule în toată lumea. Grupul va conține 13 mărci, printre care Peugeot, Citroën, Opel, Dodge și Jeep.

Fiat Chrysler(FCA) și grupul francez PSA au anunțat în octombrie 2019 că au ajuns la un acord pentru a crea un nou constructor gigant cu o valoare de peste 50 de miliarde de dolari, cu peste 410.000 de angajați și venituri combinate de peste 190 de miliarde de dolari.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău