Gianni Buquicchio | Comisia de la Veneția a contribuit la răsturnarea regimurilor oligarhice din R.Moldova și Armenia

  • 19 Iunie 2020 15:51
Gianni Buquicchio | Comisia de la Veneția a contribuit la răsturnarea regimurilor oligarhice din R.Moldova și Armenia

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a declarat că, în 2019, Comisia a contribuit la răsturnarea regimurilor oligarhice din R. Moldova și Armenia. Potrivit agenției INFOTAG, acest lucru este menționat în raportul publicat cu privire la activitatea Comisiei pentru anul 2019, prezentat Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.

Buquicchio a subliniat că "în cele două state membre - Armenia și Moldova, regimurile oligarhice au fost răsturnate", ceea ce este "foarte important pentru dezvoltarea democrației în țările Consiliului Europei".

"Comisia de la Veneția sprijină aceste două state în eforturile lor de creare a sistemelor democratice. Una dintre provocări, în special pentru Armenia, dar și pentru autoritățile moldovenești, constă în găsirea echilibrului potrivit: pe de o parte, necesitatea de a îndreptăți așteptările și schimbările reale în țară, iar pe de altă parte, cerințele de stabilitate juridică și menținerea normelor statului de drept ", a spus Buquicchio.

Procesul schimbării puterii în Moldova a început în iunie 2019 cu sprijinul partenerilor externi principali. Reprezentantul special al președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, a venit la Chișinău pe 3 iunie. În aceeași zi, în Moldova au venit comisarul european Johannes Hahn și directorul Biroului pentru Europa de Est al Departamentului de Stat al SUA, Bradley Freden. După vizitele lor, au început negocierile pentru crearea unei coaliții de guvernământ între blocul de dreapta ACUM și Partidul Socialiștilor. Ei au reușit să formeze un nou guvern, condus de Maia Sandu, și să înlăture guvernul PDM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău