Ghid privind Convenția europeană a drepturilor omului în timpul pandemiei de Covid-19, lansat în Moldova, Romania și Armenia

  • 23 Martie 2021 18:14
Ghid privind Convenția europeană a drepturilor omului în timpul pandemiei de Covid-19, lansat în Moldova, Romania și Armenia

Institutul Național al Justiției anunță despre lansarea unui Ghid privind Convenția europeană a drepturilor omului în timpul pandemiei de Covid-19. Evenimentul de lansare s-a desfășurat concomitent în cadrul a trei școli de magistratură: Institutul Național al Justiției (INJ) din Republica Moldova, Institutul Național al Magistraturii (INM) din România și Academia de Justiție (AJ) din Armenia, notează Bizlaw.md.

Potrivit autorităților, ghidul este o resursă utilă în înțelegerea modului de aplicare  a articolelor CEDO în contextul pandemiei și în oferirea unor răspunsuri la multitudinea de probleme ce țin de drepturile omului apărute în această perioadă.

În context, reprezentanții INJ au făcut o retrospectivă a procedurii de declanșare a stării de urgență în Republica Moldova, măsurile restrictive impuse de stat, impactul pandemiei Covid-19 asupra sistemului de drept și asupra procesului de instruire a funcționarilor din domeniul juridic. La fel, s-a discutat și despre provocările și dificultățile cu care s-a confruntat Institutul Național al Justiției în adaptarea metodologiei simulărilor de procese la varianta online.

Sursa: BIZLAW.MD

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
28,85
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:3,6 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău