Ghețuș și zone înzăpezite, pe drumurile naționale. Precizările Administrației de Stat a Drumurilor

  • 12 Ianuarie 11:29
Ghețuș și zone înzăpezite, pe drumurile naționale. Precizările Administrației de Stat a Drumurilor

„Sfârșit de săptămână cu ninsori slabe, ceață și vânt puternic în mai multe regiuni din R. Moldova. Astfel, pe drumurile publice naționale se atestă ghețuș, iar din cauza viscolului pe alocuri zone înzăpezite”, arată un comunicat al Administrației de Stat a Drumurilor.

 
„Unitățile teritoriale S.A. „Drumuri” au intervenit în timpul nopții cu lucrări de patrulare, combaterea lunecușului și lucrări de dezepezire în sectoarele: Comrat, Anenii Noi,Telenești, Briceni, Criuleni, Orhei, Rezina, Dondușeni și altele. Echipele de intervenție sunt mobilizate non-stop și pregătite pentru a interveni la necesitate în toate sectoarele.
 
Pe parcursul nopții, în procesul tehnologic au fost antrenate aproximativ 171 utilaje speciale și 121 muncitori rutieri. De asemenea, s-au răspândit circa 693,5 tone de sare tehnică și 518,2 tone de material antiderapant, în scopul sporirii gradului de siguranță și asigurării viabilității drumurilor.
 
Lucrările continuă și pe parcursul zilei de astăzi, inclusiv supralărgirea părții carosabile și curățarea manuală a trotuarelor, sensurilor giratorii, stațiilor de așteptare etc.
 
În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de artere naționale. Drumuri blocate nu sunt.
 
Circulați cu prudență și adaptați viteza la condițiile de drum!”, precizează comunicatul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău