Gheroghe Cavcaliuc, reținut pe un aeroport din Moscova

  • 04 Iulie 2021 09:53
Gheroghe Cavcaliuc, reținut pe un aeroport din Moscova

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheroghe Cavcaliuc, împeună cu alți doi membri ai formațiunii, a fost reținut pe un aeroport din Moscova, anunță PACE pe pagina sa de facebook.

„În această dimineață, delegația PACE, formată din Gheorghe Cavcaliuc și vicepreședinții formațiunii Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, a fost reținută, fără explicații, pe aeroportul din Moscova. Atragem atenția că despre vizita în Rusia, unde membrii Partidului PACE urmau să se întâlnească, la Sankt Petersburg, cu diaspora, a fost informat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău și Ambasada țării noastre de la Moscova.Toți membrii delegației sunt vaccinați împotriva COVID, dar aveau și teste negative. Cu toate acestea, Gheorghe Cavcaliuc a fost reținut, fără explicații și dus într-o direcție necunoscută. Oameni în uniforme le-au luat actele Valentinei Geamănă și lui Alexandru Cîrpa. Ei au fost amenințați că vor fi trimiși, cu primul avion, în Moldova, dar despre Gheorghe Cavcaliuc nu avem nicio informație”, scrie PACE pe pagina sa de facebook .

Reprezentanții partidului susțin că ar fi vorba despre „un atac mizerabil asupra PACE, cu contribuția unor concurenți electorali care în ultimul timp au declanșat o campanie plină de falsuri împotriva lui Gheorghe Cavcaliuc și a PACE”.

PACE a cerut eliberarea imediată a lui Gheorghe Cavcaliuc.

„Vom picheta Ambasada Federației Rusie, MAEIE, CEC, precum și vom protesta la sediile partidelor lui Dodon și Usatîi și nu vom pleca până la eliberarea președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc”, se arată în mesajul PACE plasat pe facebook.

Nici Ambasada Federației Ruse la Chișinău, nici Partidul Socialiștilor în frunte cu Igor Dodon sau Partidul Nostru al cărui lider este Renato Usatîi, nu au comentat declarațiile PACE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău