Gheorghe Balan va activa la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani

  • 13 Decembrie 2019 14:00
 Gheorghe Balan va activa la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani

Fostul șef interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, își va relua activitatea de magistrat în cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. O hotărâre în acest sens a fost adoptată la ședința de vineri, 13 decembrie, a Consiliului Superior al Magistraturii, transmite IPN.

La sfârșitul lunii septembrie, CSM a admis cererea lui Gheorghe Balan de a fi repus în funcția de judecător. În acea ședință, președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a precizat că Gheorghe Balan a fost eliberat din funcție anul trecut, invocându-i-se comiterea unei abateri disciplinare. Curtea de Apel a admis cererea de chemare în judecată depusă de Gheorghe Balan, iar hotărârea CSM prin care a fost eliberat din funcție a fost anulată, constatându-se că nu a fost comisă abaterea disciplinară.

Gheorghe Balan s-a remarcat în ultimii ani pentru criticile dure la adresa sistemului judecătoresc. În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din martie 2017, a ținut un discurs dur despre derapajele din ultimul timp din justiție. Acesta s-a implicat și în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, candidând în circumscripția uninominală Anenii Noi, din partea Blocului ACUM, însă nu a reușit să obțină mandatul de deputat.

Gheorghe Balan a exercitat interimatul funcției de șef al Inspectoratului General al Poliției, fiind numit în funcție de ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău