Germania va prelua 10.000 de refugiați proveniți din Orientul Mijlociu și nordul Africii

  • 19 Aprilie 2018 13:30
Germania va prelua 10.000 de refugiați proveniți din Orientul Mijlociu și nordul Africii

În această privință, guvernul german și-a dat acordul în cursul acestei săptămâni, a declarat joi dimineață, 19 aprilie, comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie Dimitris Avramopoulos pentru publicațiile din grupul media Funke.

În contextul în care alte state membre ale UE au convenit să preia 40.000 de refugiați, țintele programului de redistribuire a acestora au fost atinse și probabil vor fi depășite, a precizat Avramopoulos înaintea unei întrevederi, la Berlin, cu ministrul de interne german Horst Seehofer.

Programul anunțat vara trecută are ca scop să ofere o rută directă și sigură către Europa pentru persoanele în cea mai mare nevoie de azil. Până în toamna lui 2019, cel puțin 50.000 de persoane, majoritatea provenite din Africa de Nord, își vor fi găsit adăpost în UE.

Uniunea Europeană a finanțat acest program cu 500 de milioane de euro.

Pe de altă parte, comisarul european pentru migrație i-a cerut Germaniei să elimine controalele frontaliere introduse pe fondul crizei refugiaților din 2015, în timpul căreia 890.000 de persoane au solicitat azil în țara europeană.

Regulile de funcționare a spațiului Schengen de liberă circulație permit reintroducerea controalelor la frontierele interne în timpul perioadelor de criză, dar Dimitris Avramopoulos a afirmat că este imposibil ca această situație să continue pe termen nedeterminat. ''Trebuie să revenim rapid la funcționarea normală a sistemului Schengen'', a spus Avramopoulos.

La 13 aprilie, guvernul german a anunțat că va prelungi cu încă șase luni, până în noiembrie, controalele la frontiera cu Austria, din rațiuni de securitate și pentru a gestiona fluxul de migrație.

Potrivit lui Seehofer, decizia de prelungire a controalelor, care intră în vigoare pe 12 mai, a fost luată în coordonare cu Franța, Austria, Danemarca, Suedia și Norvegia, fiind notificată altor țări europene pe 12 aprilie.

Germania, Franța, Austria, Danemarca, Suedia și Norvegia au convenit anul trecut asupra prelungirii controalelor temporare la frontierele interne până la mijlocul lunii mai.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău