Germania va oferi Ucrainei un sprijin financiar de 200 de milioane de euro pentru a ajuta persoanele strămutate ca urmare a războiului rus

  • 04 Septembrie 2022 15:23
Germania va oferi Ucrainei un sprijin financiar de 200 de milioane de euro pentru a ajuta persoanele strămutate ca urmare a războiului rus

Germania va oferi Ucrainei un ajutor suplimentar de 200 de milioane de euro pentru a finanța programele de asistență destinate persoanelor strămutate din interiorul Ucrainei ca urmare a războiului provocat de Rusia, a anunțat sâmbătă ministrul dezvoltării, Svenja Schulze pentru grupul Funke Media, conform Reuters, citat de Agerpres.

”Voi vorbi cu prim-ministrul Shmyhal despre cum putem continua să sprijinim guvernul ucrainean în îngrijirea persoanelor strămutate”, a spus Schulze. ”Banii sunt destinați să ajute persoanele strămutate din Ucraina să continue să își poată asigura nevoile esențiale”, a completat aceasta.

Oficialul ucrainean urmează să se întâlnească astăzi cu cancelarul german, Olaf Scholz, în cadrul unei vizite la Berlin, de unde va călători apoi la Bruxelles, pentru a participa la Consiliul privind Acordul de Asociere UE-Ucraina, o reuniune perioadă destinată să ia pulsul relației Uniunii cu țara aspirantă la statutul de membru.

La data de 23 august, aproximativ șapte milioane de persoane erau strămutate în Ucraina de la invazia Rusiei pe 24 februarie, conform datelor furnizate de Organizația Internațională pentru Migrație a ONU.

La începutul lunii august, un oficial guvernamental german anunța că Uniunea Europeană are în vedere un alt pachet de finanțare destinat Ucrainei, care ar urma să fie anunțat în septembrie și care constă în granturi nerambursabile și împrumuturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău