Germania va livra armament greu Ucrainei: sisteme antiaeriene Gepard

  • 26 Aprilie 2022 15:25
Germania va livra armament greu Ucrainei: sisteme antiaeriene Gepard

Germania urmează să aprobe în mod oficial livrarea de sisteme antiaeriene mobile Gepard pentru Ucraina, informează Reuters.

Parlamentarul german Johannes Vogel, membru al Partidului Liber Democrat, aflat în actuala coaliție de guvernare a țării, a confirmat o dezvăluire făcută de către publicația Sueddeutsche Zeiting, referitoare la decizia ministrulu german al Apărării, Christine Lambrecht de a oferi aceste arme Kievului, scrie DIGI24.

Germania va livra Ucrainei aproximativ 50 de astfel de vehicule care nu se mai află în dotarea Bundeswehr-ului.

Decizia Berlinului va fi luată în cadrul unei reuniuni de la baza americană de la Ramstein, din Germania, eveniment la care participă și șeful Pentagonului, Lloyd Austin.

Cancelarul german Olaf Scholz a fost până în prezent criticat pentru aparenta reticență a guvernului german de a livra armament greu Ucrainei. Germania a livrat până în prezent material militar defensiv, precum arme antitanc, lansatoare de rachete și rachete sol-aer.

Sistemele antiaerien mobile de tip Gepard se află și în dotarea armatei române. Militarii români cu blindate Gepard/Ghepard au participat la mai multe exerciții NATO în ultimii ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău