Germania va dezvolt cercetarea în domeniul securității cibernetice, pentru a renunța la tehnologia americană

  • 29 August 2018 18:18
Germania va dezvolt cercetarea în domeniul securității cibernetice, pentru a renunța la tehnologia americană

Germania a anunțat miercuri o nouă agenție pentru finanțarea cercetărilor privind securitatea cibernetică și pentru a pune capăt dependenței sale de tehnologiile digitale din Statele Unite, China și alte țări, relatează Reuters.

Ministrul de interne Horst Seehofer a declarat că Germania are nevoie de noi instrumente pentru a deveni un jucător cheie în domeniul securității cibernetice și pentru a susține securitatea și independența europeană.

"Scopul nostru comun este acela ca Germania să-și asume un rol de lider în domeniul securității cibernetice la nivel internațional", a declarat Seehofer într-o conferință de presă împreună cu ministrul apărării Ursula von der Leyen.

"Trebuie să recunoaștem că suntem în urmă, de aceea avem nevoie de abordări complet noi", a mai spus el.

Agenția este un proiect comun al Ministerului de Interne și cel al Apărării.

Germania, la fel ca multe alte țări, se confruntă cu atacuri cibernetice zilnice care vizează sistemul informatic al guvernului și cel din sectorul industriei, Rusia, China, Iranul și Coreea de Nord fiind identificate drept principalele amenințări.

Germania și alte țări europene sunt de asemenea îngrijorate de dependența lor de tehnologiile americane având în vedere dezvăluirile făcute în 2012 de fostul consultant NSA Edward Snowden privind programele americane de interceptare a comunicațiilor și din cauza U.S. Patriot Act, care oferă guvernului american puteri extinse pentru a obliga companiile să furnizeze date.

"În calitate de guvern federal, nu putem fi nepăsători atunci când utilizarea unei tehnologii sensibile cu relevanță ridicată pentru securitate este controlată de alte guverne. Trebuie să ne asigurăm și să extindem tehnologiile cheie ale infrastructurii noastre digitale", a mai spus Seehofer.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:3,6 m/s
Thu
2
Fri
6
Sat
6
Sun
4
Mon
3

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău