Germania va aloca cel puțin 100 de miliarde euro pentru protecția mediului (proiect)

  • 19 Septembrie 2019 17:00
Germania va aloca cel puțin 100 de miliarde euro pentru protecția mediului (proiect)

Guvernul de coaliție condus de cancelarul Angela Merkel intenționează să adopte vineri un pachet de măsuri pentru protecția mediului, cu o valoare de cel puțin 100 de miliarde euro până în 2030, potrivit unui proiect care ar urma să fie discutat joi și din care AFP a obținut o copie, preluat de Agerpres.

O reuniune la vârf ar urma să înceapă joi după-amiaza în prezența Angelei Merkel. Partidele care formează coaliția guvernamentală trebuie să ajungă la un acord pentru un vast pachet de măsuri. Întâlnirea este preconizată să se întindă până noaptea târziu urmând ca detaliile să fie anunțate vineri.

Germania, cea mai mare economie europeană, urmează să rateze în 2020 obiectivele în materie de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Cu toate acestea, Berlinul s-a angajat ca până în anul 2030 să își reducă emisiile cu 55% comparativ cu nivelul din 1990.

Potrivit unui document intitulat "Programul pentru protecția climei 2030", din care AFP a obținut o copie, coaliția la putere în Germania preconizează investiții "de ordinul sutelor de miliarde euro", adică cel puțin 100 miliarde euro, pentru protecția mediului până în 2030. Documentul subliniază că "investițiile suplimentare în măsuri favorabile mediului vor susține economia și vor îmbunătăți atractivitatea economică a Germaniei".

Concret, Guvernul german ar urma să se pună de acord asupra unui set vast de măsuri destinate reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră în energie, construcții, agricultură, industrie și transporturi. Printre măsurile vizate se numără promovarea transporturilor publice și a călătoriilor cu trenul, creșterea prețului călătoriilor cu avionul în Germania și diverse subvenții pentru dezvoltarea de automobile electrice sau pentru instalații de încălzire ecologice.

Cele două partide care formează coaliția guvernamentală au opinii împărțite cu privirile la finanțarea acestor măsuri sau a mecanismelor potențial nepopulare destinate să stimuleze gospodăriile și companiile să își schimbe modul în care se încălzesc sau se deplasează.

Cu toate acestea, cancelarul Angela Merkel, care a catalogat lupta împotriva încălzirii climei drept o "provocare pentru umanitate", a promis că vor fi adoptate "decizii importante".

Guvernul de la Berlin își va anunța planul pentru protecția mediului vineri, în aceeași zi în care este programată o mare grevă internațională din partea tinerilor de la Fridays For Future, o mișcare creată de suedeza Greta Thunberg și multiple ONG-uri de apărare a mediului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău