Germania: Un tribunal regional permite desfășurarea de proteste la Berlin împotriva restricțiilor privind coronavirusul

  • 29 August 2020 10:19
Germania: Un tribunal regional permite desfășurarea de proteste la Berlin împotriva restricțiilor privind coronavirusul

Un tribunal regional german a dat sâmbătă undă verde pentru demonstrații în masă plănuite la Berlin împotriva restricțiilor privind coronavirusul, luând o decizie care anulează interdicția din capitală în legătură astfel de proteste, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Poliția s-a pregătit pentru violențe în contextul în care activiști care se opun măsurilor legate de virus au făcut apel la următorii lor de pe rețelele de socializare din Europa să se înarmeze și să se adune la Berlin.

Activiștii, furioși din cauza deciziei Berlinului de a interzice demonstrații după ce participanții la un marș recent nu au purtat măști și nu au păstrat distanța socială, au inundat municipalitatea cu mii de cereri pentru proteste suplimentare în weekend.

"Adunările pregătite de diferite inițiative pentru 29 august împotriva politicii privind coronavirusul a guvernelor federal și de landuri pot avea loc", a stabilit instanța.

Până acum Germania a gestionat criza coronavirusului mai bine decât multe dintre celelalte state europene, prin testări riguroase care au ajutat la menținerea la un nivel scăzut a numărului de infectări și decese.

Însă creșterea numărului de infectări zilnice s-a accelerat în ultimele săptămâni, la fel ca în mare parte din lume.


Vineri, cancelarul german Angela Merkel le-a cerut cetățenilor să mențină garda sus împotriva virusului. "Este o chestiune gravă, la fel de gravă ca până acum, și trebuie să o luați în continuare în serios", a spus ea.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău