Germania - Un băiat de 10 ani a primit prin poștă, dintr-o eroare, un scorpion viu

  • 16 Octombrie 2019 19:45
Germania - Un băiat de 10 ani a primit prin poștă, dintr-o eroare, un scorpion viu

Un scorpion viu, al cărui venin este letal, a fost trimis recent unui băiat de 10 ani din Germania, în locul unui exemplar din aceeași specie care ar fi trebuit să fie decedat și conservat în acril, au anunțat miercuri reprezentanții unui centru pentru reptile aflat în apropiere de Munchen, informează DPA, preluat de Agerpres.

Scorpionul, aparținând speciei Androctonus australis, endemică din Africa de Nord și Asia de Sud, "sintetizează unul dintre cele mai puternice veninuri din lume", au precizat reprezentanții centrului.

Păstrarea exemplarelor din această specie ca animale de companie este interzisă în Germania. Scorpionii Androctonus australis fac mai multe victime omenești, în fiecare an, în regiunile deșertice în care trăiesc.

Băiatul german dorea să își extindă colecția de scorpioni conservați în acril și a fost ajutat de mama lui atunci când a comandat un exemplar de pe internet. Însă, în timp de despacheta coletul ce a fost transportat la locuința sa din apropiere de Munchen, a observat că scorpionul era viu.

"Dacă ar fi deschis cutia, ar fi existat un risc real ca băiatul sau mama lui să fie înțepați. Și, dacă ar fi rămas netratați, un astfel de incident ar putea să le provoace moartea", au explicat specialiștii de la același centru, care găzduiește scorpionul începând de săptămâna trecută.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău