Germania: Transportul public perturbat în numeroase orașe pe fondul unei greve

  • 29 Septembrie 2020 13:10
Germania: Transportul public perturbat în numeroase orașe pe fondul unei greve

Autobuzele și trenurile s-au oprit marți la primele ore ale dimineții în mai multe orașe și regiuni din Germania, pe fondul unei greve a lucrătorilor din transporturi care cer uniformizarea reglementărilor din acest domeniu la nivel federal, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Transportul public era perturbat în orașele Berlin, Magdeburg, Kiel, Erfurt, Hamburg și în regiunea Hanovra. Și-au anunțat de asemenea intrarea în grevă angajații din sectorul transportului public din Munchen, Konstanz și Freiburg.

Companiile de transport au făcut apel la clienți să renunțe la deplasările nenecesare, marți dimineața, și să se orienteze spre alte mijloace de transport.

În landul Mecklenburg-Pomerania inferioară, elevii care au de parcurs distanțe mari până la școală au fost scutiți de participarea la cursurile de marți, dacă autobuzul sau trenul cu care vin la școală nu face cursele obișnuite din cauza grevei de avertisment.

Sindicatul Verdi a cerut vineri greve de avertisment, în contextul apelurilor la stabilirea unui acord colectiv pe plan național pentru cei circa 87.000 de lucrători din sectorul transportului public. Până acum, angajatorii au refuzat să cadă de acord asupra uniformizării reglementărilor privind munca în toate cele 16 landuri. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău