Germania și-ar putea retrage trupele din baza aeriană NATO din Turcia

  • 13 Martie 2017 14:40
Germania și-ar putea retrage trupele din baza aeriană NATO din Turcia

Partenerii de coaliției ai cancelarului Germaniei, Angela Merkel, doresc retragerea trupelor germane din baza aeriană NATO din Turcia, Incirlik, după escaladarea conflictului diplomatic dintre cele două state, notează Politico Europe.

Florian Hahn, membru al CSU, a pus la îndoială capacitatea Turciei de a continua garantarea siguranța trupelor, dată fiind atmosfera încinsă, scrie caleaeuropeana.ro.

Social-democratul Hans Peter Barteks, comisar parlamnetar pentru forțele armate a declarat că trupele trebuie să se simtă binevenite în locațiile unde acestea staționează și a sugerat locații alternative precum Amman, în Iordania sau Akrotiri în Creta.

Tensiunile dintre Ankara și Berlin s-au amplificat după ce numeroase municipalități germane au anulat manifestațiile de susținere a referendumului constituțional din Turcia de luna viitoare și după ce președintele Erdogan a catalogat aceste acțiuni drept „practici naziste”.

Mai mult, Turcia se află în plin scandal diplomatic cu Olanda după ce ministrul turc pentru Familie a fost împiedicat de poliție să intre în consulatul țării sale din Rotterdam, iar ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a anunțat că nu dorește revenirea la post “o vreme” a ambasadorului Olandei, aflat în concediu.

Vineri, guvernul olandez a decis să interzică aterizarea avionului ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu, care urma să se deplaseze sâmbătă în Olanda pentru a participa la un miting de susținere a schimbărilor constituționale pentru întărirea puterilor prezidențiale în Turcia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău