Germania și-a rechemat ambasadorul din Rusia, în urma acuzațiilor că Moscova este în spatele unor atacuri cibernetice

  • 06 Mai 17:55
Germania și-a rechemat ambasadorul din Rusia, în urma acuzațiilor că Moscova este în spatele unor atacuri cibernetice

Berlinul a anunțat luni că și-a rechemat ambasadorul în Rusia, pe Alexander Graf Lambsdorff, pentru consultări, după ce a acuzat vineri un grup de hackeri ruși controlat de Moscova de o campanie recentă de atacuri cibernetice, relatează AFP, potrivit news.ro.

Ambasadorul "va rămâne la Berlin timp de o săptămână și apoi se va întoarce la Moscova", a precizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului german de Externe, Kathrin Deschauer, adăugând că guvernul ia "foarte în serios" acest "act împotriva democrației" germane.

Vineri, guvernele german și ceh au acuzat grupul APT28, condus de serviciile de informații rusești, de o recentă campanie de atacuri cibernetice în țările lor.

Potrivit guvernului de la Berlin, un atac cibernetic a vizat adresele de e-mail ale unor oficiali din cadrul SPD, partidul social-democrat al cancelarului Olaf Scholz.

Rusia consideră că aceste acuzații sunt "nefondate".

Vineri, Berlinul a anunțat că însărcinatul cu afaceri de la ambasada rusă a fost convocat "pentru a face clar guvernului rus că nu acceptă aceste acțiuni".

De la începutul invaziei rusești în Ucraina, în februarie 2022, țările occidentale au fost în alertă maximă față de riscul unor atacuri informatice masive și operațiuni de dezinformare orchestrate de Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău