Germania și Franța avertizează asupra variantei Delta, după ce unele state în UE au deschis granițele pentru britanici

  • 24 Iunie 2021 18:44
Germania și Franța avertizează asupra variantei Delta, după ce unele state în UE au deschis granițele pentru britanici

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron le-au cerut joi celorlalți lideri europeni reuniți la Bruxelles la Consiliul European o abordare comună și mai fermă privind călătoriile din țările din afara blocului comunitar pentru a combate varianta Delta a coronavirusului (varianta indiană), cum este cazul celor din Marea Britanie, țară unde această variantă este larg răspândită, relatează Reuters.

În timp ce Germania și Franța au impus carantina pentru persoanele venite din Marea Britanie, această măsură nu se mai aplică în Spania sau Portugalia, pentru că aceste țări nu doresc să piardă veniturile obținute de pe urma numeroșilor turiști britanici. În zona capitalei portugheze Lisabona, peste jumătate din noile cazuri de COVID-19 sunt cu varianta Delta.

''Suntem evident îngrijorați de varianta Delta'', a spus Merkel în fața presei la sosirea la summit, în timp ce Macron a îndemnat statele UE să fie extrem de vigilente în privința acestei variante mai contagioase și să ia în mod coordonat deciziile asupra deschiderii granițelor pentru călătoriile dinspre statele terțe.

Avertismentele lor survin în contextul în care premierul britanic Boris Johnson a anunțat că vor fi permise în curând călătoriile în afara Marii Britanii pentru persoanele complet vaccinate. În cadrul măsurilor antiepidemice, guvernul de la Londra a restricționat nu doar intrările în țară, ci și călătoriile neesențiale ale cetățenilor britanici în străinătate.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău