Germania și Franța au convenit la propuneri comune pentru primirea refugiaților

  • 03 Septembrie 2015 21:59
Germania și Franța au convenit la propuneri comune pentru primirea refugiaților

Germania și Franța au convenit joi, 3 septembrie, să transmită instituțiilor europene propuneri comune pentru primirea refugiaților, repartizarea lor 'echitabilă' în Europa prin cote obligatorii.

De asemenea, va fi propusă și revizuirea normelor în vederea consolidării sistemului european de azil, transmite Agerpres.

Cancelarul german Angela Merkel a ținut totuși să precizeze că refugiații care vin în Europa doar din rațiuni economice nu pot pretinde să primească protecție și vor trebui repatriați în țările lor. Astfel, Uniunea Europeană ar urma să acorde azil numai refugiaților proveniți din zone de conflict, precum Siria sau Afganistan, sau din țări unde există regimuri opresive.

Propunerea repartizării refugiaților prin cote obligatorii nu a întrunit suficient sprijin în cadrului Consiliului European din luna iunie, întrucât mai multe țări, în special din Europa de Est, nu au agreat-o.

Dar până la ora actuală statele membre și-au manifestat disponibilitatea de a prelua în total doar 32 de mii de refugiați. Executivul comunitar ar urma să propună repartizarea 'urgentă' a încă 120.000 de imigranți ilegali, în timp ce președintele Consiliului European, Donald Tusk, a vorbit despre 100.000.

Numărul refugiaților veniți din Africa, Orientul Mijlociu și Asia care au reușit de la începutul acestui an să ajungă în Europa traversând Marea Mediterană a depășit 350.000.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău