Germania reiterează ”sprijinul ferm pentru Ucraina”: Susținem sancțiunile împotriva Rusiei, chiar dacă ”ne așteaptă luni dificile”

  • 08 August 2022 17:58
Germania reiterează ”sprijinul ferm pentru Ucraina”: Susținem sancțiunile împotriva Rusiei, chiar dacă ”ne așteaptă luni dificile”

Cancelarul german, Olaf Scholz, nu consideră că sprijinul pentru sancțiunile împotriva Rusiei este în scădere, chiar dacă se așteaptă ca facturile la energie să crească, a dat asigurări un purtător de cuvânt al Guvernului de la Berlin, potrivit The Guardian.

”Ne așteaptă luni dificile, dar este clar că sprijinim ferm Ucraina și susținem sancțiunile pe care le-am convenit cu Uniunea Europeană și comunitatea internațională”, a fost mesajul ferm transmis de oficialul german, potrivit Calea Europeană.

În cadrul conferinței de presă zilnice, acesta a exclus ca Germania să dea undă verde gazoductului Nord Stream 2, a cărui aprobare a fost suspendată anul trecut, în noiembrie.

Germania ar putea intra într-o criză a gazelor în contextul în care Rusia își reduce livrările către această țară, astfel că ministrul german de finanțe, Christian Lindner, a solicitat încetarea producției de energie pe bază de gaz natural.

Acesta a cerut, de asemenea, ca ”centralele nucleare sigure și prietenoase cu mediul” să fie menținute în exploatare în Germania până în anul 2024 dacă va fi nevoie și a precizat că ministrul german al economiei, Robert Habeck, are prerogativele legale de a opri folosirea gazului pentru producția de energie electrică.

Germania nu mai cumpără cărbune rusesc de la 1 august, iar achizițiile de petrol rusesc vor înceta la data de 31 decembrie, decizie ce reprezintă o schimbare majoră a surselor din care se aprovizionarează motorul economiei europene.

Cât privește sancțiunile împotriva Rusiei, Uniunea Europeană a adoptat deja șapte pachete de măsuri restrictive ca urmare a războiului ilegal contra Ucrainei.

Cel mai recent vizează o nouă interdicție asupra importurilor de aur din Rusia și consolidează, în același timp, controalele asupra exporturilor de tehnologii cu dublă utilizare și de tehnologii avansate.

În acest mod, sancțiunile UE sunt aliniate cu cele ale partenerilor săi din cadrul G7.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău