Germania | Reforma dreptului de azil provoacă tensiuni în coaliția condusă de Angela Merkel

  • 12 Iunie 2018 08:20
Germania | Reforma dreptului de azil provoacă tensiuni în coaliția condusă de Angela Merkel

Un dezacord cu privire la politica migratorie a izbucnit ieri în cadrul coaliției, obligându-l pe ministrul federal de interne să amâne anunțul unei reforme a dreptului de azil.

Motivul acestei amânări pe durată nedeterminată, potrivit cotidianului popular Bild, ar fi 'o mare ceartă' între Angela Merkel și ministrul său conservator bavarez Horst Seehofer. Un mare critic al politicii migratorii a cancelarului, acesta a impus guvernului de coaliție conservatori/social-democrați printre altele un număr maxim de 200.000 de refugiați care pot fi acceptați anual.

Măsurile pe care trebuia să le anunțe astăzi ar urma să ducă la 'proceduri de azil mai rapide și de expulzare mai coerente'.

Cancelarul Angela Merkel l-a respins categoric, declarând că dorește ca dreptul european să fie prioritar asupra dreptului național.

Potrivit ediției online a săptămânalului Der Spiegel, absența unui acord între Angela Merkel și Horst Seehofer asupra acestei reforme a dreptului de azil ar putea duce la demisia ministrului, 'situație ce poate declanșa o criză guvernamentală'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău