Germania | Pierderea scrutinului în Germania, începutul sfârșitului lui Erdogan (presă)

  • 24 Iunie 2019 09:15
Germania | Pierderea scrutinului în Germania, începutul sfârșitului lui Erdogan (presă)

După ce candidatul partidului de guvernământ (AKP) al președintelui Recep Tayyip Erdogan a fost înfrânt duminică de reprezentantul opoziției Ekrem Imamoglu, din partea Partidului Republican al Poporului (CHP), la alegerile municipale repetate din Istanbul, ziarul Hannoversche Allgemeine Zeitung comentează faptul că acest eșec ar putea marca începutul sfârșitului președintelui Turciei, transmite dpa, scrie Agerpres.

În editorialul de luni, cotidianul german scrie, printre altele:

"Alegerea nu reprezintă doar o victorie mare pentru Imamoglu, dar și un semnal de avertisment pentru liderul țării: Erdogan nu mai este invincibil.

El și-a început ascensiunea în 1994, când a devenit primar al Istanbulului. După 25 de ani, aceste alegeri locale ar putea marca începutul sfârșitului său politic.

Mai presus de toate, acest scrutin este o victorie a democrației oprimate din Turcia. Erdogan a limitat sistematic drepturi, a subminat separarea puterilor și și-a intimidat oponenții politici.

"De la încercarea de lovitură de stat de acum trei ani, și-a urmărit adversarii într-un val de epurări fără precedent. Au fost arestați o jumătate de milion de persoane, zeci de mii au fost închiși, dintre care mulți fără a fi condamnați, unii chiar fără acuzații. Dar Erdogan nu a putut suprima dorința de libertate a poporului".

Sursa:Agerpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău