Germania | Patru răniți după ce un bărbat a intrat cu mașina în pietoni, aparent din motive rasiste

  • 01 Ianuarie 2019 18:22
Germania | Patru răniți după ce un bărbat a intrat cu mașina în pietoni, aparent din motive rasiste

Poliția din Germania a reținut marți un bărbat german sub suspiciunea că a intrat cu mașina într-o mulțime de oameni în orașul Bottrop din nord-vestul țării, rănind patru persoane, autoritățile fiind de părere că foarte probabil a fost vorba de un atac xenofob, relatează Reuters.

Bărbatul, care a fugit de la locul scenei, a făcut comentarii rasiste când a fost oprit și arestat ulterior, conform unui comunicat al poliției și procurorilor.

"Investigatorii suspectează că a fost vorba de un atac deliberat care ar putea ave legătură cu viziunile xenofobe ale șoferului", se arată în comunicat.

"În plus, investigatorii au informații preliminare conform cărora șoferul ar avea probleme psihice", mai menționează polițiștii și procurorii.

O purtătoare de cuvânt a poliției a spus că printre răniți se numără cetățeni sirieni și afgani, dar nu a oferit informații suplimentare. Ea a mai precizat că unul dintre răniți se află încă în spital.

Atacul a avut loc după miezul nopții de Revelion într-o piață aglomerată din Bottrop.

Anterior, suspectul a îndreptat mașina spre un alt pieton, care a reușit să scape fără a fi rănit, conform comunicatului. El ar fi luat ca țintă de asemenea oamenii dintr-o stație de autobuz după ce a fugit de la locul atacului din Bottrop.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău