Germania introduce taxe rutiere obligatorii pentru vehiculele rutiere destinate transportului de mărfuri cu masa maximă autorizată ce depășește 3,5 tone

  • 07 Iunie 17:58
Germania introduce taxe rutiere obligatorii pentru vehiculele rutiere destinate transportului de mărfuri cu masa maximă autorizată ce depășește 3,5 tone

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) informează operatorii de transport rutier că, începând cu data de 1 iulie 2024, autovehiculele destinate transportului de mărfuri cu masa maximă autorizată ce depășește 3,5 tone vor fi supuse obligației de achitare a taxei rutiere pe teritoriul Republicii Federale Germania. Taxele rutiere sunt stabilite în dependență de masa vehiculului, numărul de axe pentru vehiculele cu masa totală de peste 18 tone, distanța parcursă, norma de poluare și clasa de emisii CO2. Obligația de plată a taxei rutiere se aplică în Germania pe toate autostrăzile, inclusiv în zonele de servicii (benzinării, parcări), și drumurile federale, inclusiv în zonele urbane.

Compania federală germană responsabilă de colectarea și controlul taxelor rutiere, Toll Collect, informează despre opțiunea de instalare la bord a dispozitivelor OBU, fiind cea mai simplă și avantajoasă metodă de plată a taxelor rutiere. Prin intermediul unor ateliere de autoservice partenere, compania va furniza dispozitive OBU. Alte modalități acceptate pentru plată sunt cardurile de credit, cardurile de alimentare cu combustibil și achitarea în avans prin virament.

În acest sens, ANTA recomandă operatorilor de transport rutier de mărfuri, interesați să acceseze portalul companiei Toll Collect pentru informații suplimentare referitor la mărimea taxelor rutiere, clasificarea vehiculelor pe clase și categorii, procedura de înregistrare și achitare a taxelor, precum și alte informații utile, pot fi accesate aici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,03 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
24
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău