Germania, Franța și Turcia încep luni evacuarea cetățenilor lor de la Kabul

  • 16 August 2021 10:10
Germania, Franța și Turcia încep luni evacuarea cetățenilor lor de la Kabul

Forțele armate germane au trimis un avion de transport A400M în Afganistan pentru a ajuta la evacuarea cetățenilor germani și a angajaților locali afgani, transmite DPA.

Avionul a decolat luni de la baza aeriană Wunstorf, din landul Saxonia Inferioară, cu destinația Kabul.

Potrivit unor surse din domeniul securității, luni va sosi la Kabul și o echipă de sprijin formată din experți din mai multe ministere germane.

O a doua echipă urmează să organizeze un centru de coordonare în capitala uzbekă Tașkent, care se va ocupa de persoanele fugite din Afganistan din cauza ofensivei militanților talibani.

Ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer a declarat duminică seară, la Berlin, că este vorba despre cea mai amplă operațiune de evacuare de până acum pentru armata germană.

Pe de altă parte, ministrul francez al apărării Florence Parly a anunțat că prima rotație aeriană a evacuării de la Kabul organizate de armata franceză între baza sa din Emiratele Arabe Unite și capitala afgană este prevăzută până ''la finalul acestei zile de luni''.

Parly a precizat că există ''câteva zeci'' de francezi care așteaptă să fie evacuați, precum și ''persoane care se află sub protecția noastră''.

Potrivit Reuters, compania Turkish Airlines a informat luni dimineață că va efectua zboruri de evacuare de la Kabul începând de luni, 16 august, și că și-a anulat zborurile de linie către și dinspre Afganistan.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău