Germania | Expulzarea suspecților de terorism este o măsură constituțională

  • 27 Iulie 2017 18:33
Germania | Expulzarea suspecților de terorism este o măsură constituțională

Curtea Constituțională din Germania a anunțat joi că expulzarea unor cetățeni străini suspectați de amenințare teroristă este în conformitate cu Constituția țării, relatează DPA.

O clauză introdusă după 11 septembrie 2001, când au avut loc atacurile teroriste din SUA, permite miniștrilor de interne din cele 16 landuri germane să expulzeze cetățeni străini 'pentru a evita o amenințare specifică la adresa securității Germaniei sau o amenințare teroristă', potrivit instanței.

Curtea Constituțională a anunțat într-un comunicat că această clauză nu a fost pusă niciodată în aplicare până la începutul acestui an, când un nigerian și un algerian au fost arestați în cursul unor raiduri în Saxonia Inferioară sub suspiciunea că plănuiau un atac terorist și apoi au fost expulzați.

Nu ar fi fost suficiente dovezi pentru un proces, potrivit instanței.

Germania a crescut volumul și ritmul expulzărilor solicitanților de azil de la criza refugiaților din 2015-2016. Prima expulzare a suspecților de terorism, între timp, a survenit după atacul cu un camion din decembrie 2016 la un târg de Crăciun din Berlin.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău