Germania: Directorul Institutului Koch avertizează asupra celui de-al cincilea val de infecții cu coronavirus

  • 21 Noiembrie 2021 16:55
Germania: Directorul Institutului Koch avertizează asupra celui de-al cincilea val de infecții cu coronavirus

Directorul organismului german pentru controlul bolilor din Germania a avertizat că țara s-ar putea confrunta cu alte valuri de infecții Covid-19 în cazul în care nu sunt vaccinate mai multe persoane, informează duminică agenția DPA, citată de Agerpres.

„Dacă reducerea la minimum a contactelor sociale și creșterea ratelor de vaccinare nu vor îmbunătăți semnificativ situația, modelele actuale sugerează că ne vom confrunta și noi cu al cincilea val de infecții”, a declarat directorul Institutului Robert Koch (RKI), Lothar Wieler.

Germania se luptă în prezent cu al patrulea val de cazuri de infectare cu Covid-19, țara confruntându-se cu „o urgență națională”, după cum a spus Wieler recent.

Directorul RKI a declarat pentru agenția DPA că ceea ce fac oamenii în prezent va determina situația din această iarnă, exprimându-și regretul că numărul persoanelor care au optat pentru acești pași simpli nu este mai mare.

El a reiterat apelul ca populația să evite adunările la scară largă și evenimentele desfășurate în spații închise.

Wieler a spus, de asemenea, că sunt necesare acțiuni preventive în regiunile care nu sunt foarte grav afectate, precizând că limitarea contactului fizic ar putea preveni creșterea cifrelor.

În timp ce Wieler a făcut apel la o creștere masivă a vaccinărilor, el a declarat că doar acest lucru nu ar fi suficient, iar limitarea contactului fizic este de asemenea importantă pentru a preveni creșterea mai rapidă a numărului de cazuri.

„Vaccinul este calea de ieșire din pandemie”, a spus directorul RKI. Cu toate acestea, el a subliniat că, în timp ce vaccinurile oferă un nivel foarte ridicat de protecție, aceasta nu este 100%, precizând că „protecția împotriva infecției nu este la fel de mare ca cea împotriva îmbolnăvirii grave”.

RKI solicită vaccinarea unui număr mare de persoane. Organismul german pentru controlul bolilor din Germania propune ca cel puțin 85% dintre persoanele cu vârsta între 12 și 59 de ani și 90% dintre persoanele de 60 de ani și peste această vârstă ar trebui să fie vaccinate cu schema completă.

Comentariile lui Lothar Wieler sunt similare cu cele ale directorului comitetului consultativ pentru vaccinare (Stiko) din Germania. Președintele Stiko, Thomas Mertens, a declarat pentru Redaktionsnetzwerk Deutschland că al cincilea val de cazuri este posibil. „Cât de puternic va fi depinde în mare măsură de cât de mulți oameni se vaccinează și fac rapelul”, a spus el.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,71
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:12,52 m/s
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Sat
16
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău