Germania | Conservatorii își mențin avansul în fața Verzilor (Sondaj)

  • 23 Iunie 2021 11:22
Germania | Conservatorii își mențin avansul în fața Verzilor (Sondaj)

Alianța conservatoare a cancelarei germane Angela Merkel își menține avansul în fața ecologiștilor, cu trei luni înaintea alegerilor legislative din 26 septembrie, arată un nou sondaj citat miercuri de dpa, potrivit Agerpres.

Susținerea pentru Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și aliații săi din Bavaria, Uniunea Creștin-Socială (CSU) este de 29% în acest moment, potrivit sondajului realizat de institutul Forsa pentru posturile RTL/ntv, în creștere cu un punct procentual față de sondajul similar precedent.

În ce-i privește, ecologiștii au înregistrat o creștere a cotei de susținere la începutul anului, pentru a-și mai pierde ulterior din avânt: noul sondaj indică 21% pentru Verzi, la fel ca la sondajul precedent realizat de Forsa.

La rândul lor, social-democrații (SPD), considerați în mod tradițional una din cele două mari formațiuni politice germane, alături de CDU/CSU, au urcat cu un punct, ajungând la 15%, iar liberal-democrații (FDP, pro-afaceri) și stânga extremă Linke s-au menținut la 13%, respectiv 6%, indică același sondaj.

Și Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) a rămas la același nivel față de sondajul precedent al Forsa, 9%.

Rezultatele sondajului de opinie al Forsa, care are o marjă de eroare de 2,5%, sunt similare cu alte altor studii recente realizate de alte agenții și sunt marcate în general de incertitudine, notează dpa, interpretarea datelor colectate fiind îngreunată, între altele, de fragilizarea unor alianțe politice și schimbări de opțiuni de ultim moment. AG

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău