Germania comand ă deja vaccinuri împotriva COVID-19 pentru anul viitor

  • 30 Ianuarie 2021 20:27
Germania comand ă deja vaccinuri împotriva COVID-19 pentru anul viitor

Germania comandă deja vaccinuri împotriva coronavirusului pentru anul viitor, în caz că vor fi necesare doze de rapel pentru a menține imunitatea, a declarat sâmbătă ministrul sănătății, Jens Spahn, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

La o întâlnire cu lucrătorii din domeniul sanitar, oficialul a susținut că s-au făcut progrese la achiziția și administrarea vaccinurilor, arătând că au fost vaccinați cu prima doză 2,3 milioane din cei 83 de milioane de locuitori ai Germaniei.

Guvernele europene au fost criticate pentru problemele din fluxurile de producție și aprovizionare, după ce toți cei trei producători de vaccinuri aprobate până acum în UE - AstraZeneca, Pfizer și Moderna - au anunțat reducerea cantităților care urmează să fie livrate.

Germania, țara cu cea mai mare economie din Europa, a fost paralizată din noiembrie, a doua oară, de restricții de circulație, iar mulți germani invidiază Regatul Unit, Israelul sau Statele Unite pentru ritmul mai rapid de vaccinare, arată Reuters.

"Comandăm efectiv chiar acum noi vaccinuri pentru 2022, pentru a dispune de cel puțin anumite cantități. Nimeni nu știe dacă vom avea nevoie de un rapel. (...) Cu extinderea actuală a capacităților de producție, vom comanda vaccinuri din precauție. Dacă nu vom avea nevoie de ele, bine, dar dacă da, atunci vor fi disponibile", a spus Spahn.

Sâmbătă, premierii mai multor landuri germane s-au alăturat criticilor la adresa guvernului federal de la Berlin, înaintea următoarei reuniuni a grupului de lucru pentru vaccinare, care va avea loc luni. Actorii naționali și regionali vor discuta cu reprezentanții companiilor farmaceutice și ai Uniunii Europene.

Prim-ministrul landului Bavaria, Markus Soeder, a propus noi reguli, care să lase landurilor mai multă libertate în desemnarea celor care au nevoie mai urgentă de vaccin. "Avem nevoie de o economie de urgență a vaccinului în care landul stabilește reguli clare", a declarat el ziarului Die Welt. Oficialul bavarez a făcut de asemenea apel la autorități să aibă în vedere utilizarea în Europa și a vaccinurilor chinezești și rusești.

În Germania s-au raportat sâmbătă 13.321 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și 794 de decese asociate cu COVID-19, dar numărul de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile a scăzut de la 94 la 91. Guvernul afirmă că pentru a evita suprasolicitarea spitalelor acest indice trebuie să scadă sub 50.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău