Germania | Cei vaccinați împotriva coronavirusului s-ar putea bucura de mai multă libertate

  • 24 Aprilie 2021 15:56
Germania | Cei vaccinați împotriva coronavirusului s-ar putea bucura de mai multă libertate

Persoanele care au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului ar putea beneficia în scurt timp de ridicarea anumitor restricții, a declarat sâmbătă ministrul german al justiției, Christine Lambrecht, transmite dpa, potrivit Agerpres.

„Dacă se stabilește că o vaccinare nu numai că protejează împotriva bolii, ci poate și să împiedice transmiterea mai departe a virusului, acest lucru trebuie luat în considerare la stabilirea măsurilor”, a declarat titulara Justiției pentru ziarul Handelsblatt.

„Acesta nu este un privilegiu pentru cei vaccinați, ci o cerință a Constituției”, a adăugat ea.

Problema unei ridicări parțiale a restricțiilor pentru cei vaccinați va fi dezbătută luni într-o ședință a liderilor de stat și federali din Germania, la două zile după intrarea în vigoare a unui set de măsuri mai dure anticoronavirus la nivel federal.

Potrivit ministrului german, noua lege federală autorizează în mod explicit stabilirea de „reglementări speciale, excepții și facilități pentru persoane presupus imunizate în fața coronavirusului”.

Oamenilor trebuie să li se prezinte beneficiile vaccinării, a adăugat Lambrecht.

Cetățenii „își pun în mod întemeiat întrebarea de ce libertăți se vor putea bucura din nou după o vaccinare”, a mai spus ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău