Germania: Cancelarul Angela Merkel le cere conaționalilor ei să evite vizitele de Crăciun

  • 19 Decembrie 2020 16:40
Germania: Cancelarul Angela Merkel le cere conaționalilor ei să evite vizitele de Crăciun

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut sâmbătă conaționalilor ei să evite vizitele în familie cu ocazia Crăciunului și să le înlocuiască cu întâlniri prin videoconferință, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, informează Reuters, potrivit Agerpres.

''Femeile și bărbații aflați departe de casă pentru a ne garanta securitatea știu ce înseamnă să ai legături limitate cu cei dragi. Ei știu ce înseamnă să ai acces doar la Skype pentru o perioadă îndelungată în loc să stea împreună'' cu familia, a spus Merkel în mesajul său video săptămânal.

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore, până sâmbătă la prânz, peste 31.000 de noi cazuri de COVID-19 și 702 decese cauzate de această boală, potrivit Institutului Robert Koch. Nivelul este dublu față de numărul infecțiilor raportat pe 15 decembrie, cu o zi înainte ca Germania să intre într-un lockdown strict.

''Ceea ce aștepată mulți dintre noi în perioada Crăciunului este ceva obișnuit pentru oamenii aflați în misiuni în străinătate'', a subliniat Angela Merkel.

La 27 decembrie Germania ar urma să înceapă administrarea vaccinului anti-COVID-19 produs de compania americană Pfizer împreună cu cea germană BioNTech. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău