Germania: Camera superioară a parlamentului critică planul guvernului de legalizare a canabisului

  • 30 Septembrie 2023 09:41

Bundesratul, camera superioară a parlamentului german, a criticat planul guvernului de dezincriminare controlată a canabisului și solicită diverse clarificări, relatează AGERPRES.

Germania: Camera superioară a parlamentului critică planul guvernului de legalizare a canabisului

Bundesratul și-a exprimat îndoieli cu privire la eficacitatea 'zonelor de protecție' planificate pentru minori. Verificările ar fi dificil de pus în practică, chiar și în camere private, a constatat Bundesratul.

În plus, camera superioară a legislativului german a cerut să fie stabilite cât mai curând posibil limite pentru urcatul la volan după consumul de canabis.

Un proiect de lege inițiat de guvernul de coaliție al Germaniei prevede eliminarea canabisului de pe lista substanțelor interzise din Legea narcoticelor. Pentru adulții cu vârsta de 18 ani și peste, deținerea a până la 25 de grame de drog este permisă. Pot fi cultivate maximum trei plante în cadru privat. În cluburile în care se consumă canabis, membrilor clubului li se va permite să cultive drogul la nivel colectiv și să-l distribuie între ei, maximum 50 de grame pe membru pe lună. Pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 21 de ani, sunt permise până la 30 de grame pe lună cu maximum conținut de 10% tetrahidrocanabinol (THC) - substanța cu efect intoxicant. Obiectivul este ca schimbarea să intre în vigoare la începutul anului 2024.

Declarația de îngrijorare a Bundesratului ajunge acum la guvernul federal, care va pregăti o contradeclarație și o va înainta Bundestagului. Dacă Bundestagul o aprobă, documentul va reveni la Bundesrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău